Skip to Content

Workshop med IBOS (Instituttet for Blinde og Svagsynede).

Vi var i sidste uge, inviteret med til en workshop, som var arrangeret af IBOS (Instituttet for Blinde og Svagsynede). Vi var med grundet vores Concept 2 romaskiner og Concept 2 SkiErg skimaskiner. Det er nemlig sådan, at Concept 2's produkter via Concept 2's App "Ergdata", kan kommunikere via tale. Og derved gøre det nemt for folk, med et syns handicap, at bruge Concept 2's produkter uden hjælp udefra. Så vidt vi blev orienteret, er det pt. det eneste produkt der findes, som tilbyder dette. Og derfor vil vi gerne slå et kæmpe slag for, at disse muligheder udnyttes til, at vi kan få flere med syns handicap igang med træningen, rundt omkring i landet. Jeg skal lige indskyde, at jeg selv under workshoppen, prøvede i et lokalt fitness center, hvor svært det er som syns handicappet, at guide sig rundt blandt alle trænings maskinerne, uden at støde ind i noget eller nogen. Og prøvede på egen krop, hvor svært det var, at få sat gang i en given trænings maskine, og få noget konstruktiv træning ud af det. Jeg havde undervejs et sæt 100% "blinde briller" på, og jeg skal da lige love for, at det var noget af en udfordring. Det åbnede virkelig op for, hvor besværligt tingene bliver, når man ikke kan se hvad man laver. Jeg håber virkelig, at mange af de gode forslag, der kom op undervejs under workshoppen, en dag vil muliggøres. Og at de vil medføre, at det bliver nemmere for folk med et syns handicap, at komme ned i det lokale fitness center, og få svedt igennem lige så nemt, som det er for os der kan se.
Nå, det korte af det lange er, at ved at sætte ens mobil telefon til "voice over", så kan en blind/svagtseende rent faktisk selv få åbnet Concept 2 app'en op, og få startet "voice guidance" delen i app'en. Er den på, vil der undervejs vil blive "fortalt" omkring de data, som brugeren tilfører af arbejde undervejs, såsom tid, distance osv. Vi har lavet følgende procedure, som kort beskriver, hvor enkelt man kommer igang - se nedenstående - jeg lægger et video opslag op omkring dette opslag:

Var forleden inviteret til Workshop om velfærdsteknologi og motion til personer med synshandicap – dette på baggrund af, at C2 har App – ErgData – der kan indstilles til voice guidance.
Under brug af ro- og eller SkiErg oplæses undervejs ønskede værdier
• Meter
• Tid
• Nuværende fart
• Gns. fart
• Puls
• Stroke Rate
• Workout summary

Og dette endda på dansk, hvis iphone, Ipad, Android er indstillet til dansk tale.

Har du/I Iphone, så hent App i Appstore – den er gratis – ErgData og indstaller.
På PM5 går du frem til TÆND WIRELESS og kan nu connecte mobil og PM5 til hinanden.

For at tænde for feature i ErgData – tryk nederst til højre på lille stjerne symbol og du er nu inde i Preferencer.
Indstil:
1. Connect to PM5 with Bluetooth – ON
2. Voice Guidance – ON
3. Weight Units – Kgs
4. Weight Class – heavy eller light weight
5. Indoor Rower Type
6. Bluetooth Polar Heartrate Monitor Off/OnMachine Finder

SE OGSÅ - Concept 2 romaskine